Social ansvarlighed - Arnbjerg Pavillonen

Med ankomst fredag eller lørdag

Social ansvarlighed

Hos Arnbjerg har vi via vores handlinger fokus på social ansvarlighed. Det gælder ikke kun for vores medarbejdere, men også for vores lokalområde, vores kunder og samarbejdspartnere og ikke mindst vores miljø. For os handler Hotel Arnbjerg nemlig ikke kun om os selv og egen økonomisk gevinst, men om noget meget større. For os hos Arnbjerg handler vores sociale ansvar om blandt andet den forskel, vi kan skabe for vores samfund via vores bevidste valg og handlinger. Det handler om mennesker. Derfor arbejder vi bevidst med blandt andet Code of Care, at skabe flere gode elevpladser og ikke mindst vores ansvar for et godt og velfungerende lokalsamfund med fokus på mennesker og miljø.

Code of Care

Når vi hos Hotel Arnbjerg tænker på ansvarlighed, er det mindst lige så meget social ansvarlighed som vores ansvarlighed over for klima og miljø. For os handler ansvarlighed nemlig også i høj grad om mennesker, hvorfor det giver så god mening at være en aktiv del af Code of Care.

Code of Care er en nonprofit organisation, som sætter mennesket først via involvering til arbejdsmarkedet. Det er en organisation, som hver dag arbejder for at inkludere mennesker med enten fysiske, psykiske eller sociale udfordringer på arbejdsmarkedet. Organisationen arbejder ud fra tesen om at alle har en værdi – og den tankegang kan vi godt lide hos Arnbjerg.

Konkret for os på Arnbjerg har det betydet…

Har vi et konkret eksempel, storytelling

Med Code of Care skaber vi sammen – for mennesker, virksomheder og samfundet.

– Mere care, mindre mig

Fokus på trivsel og uddannelse 

For os hos Arnbjerg handler bæredygtighed langt fra kun om økologi og affaldssortering. Det handler lige så meget om at sikre arbejdspladser med fokus på sundhed og trivsel såvel som mangfoldighed, rekruttering, udvikling og fastholdelse. Derfor er et af vores vigtigste fokusområder også vores elevpladser.

Danmark kommer til at mangle faglærte folk, når vi kigger ind i den nærmeste fremtid. Vi har en forpligtelse som virksomhed og som menneske til at sikre, at unge mennesker får en uddannelse og finder en vej ind på arbejdsmarkedet. Mange unge mennesker mistrives i dag, og ved at være med til at uddanne dem kan vi gøre en forskel for den enkelte. Vores arbejdsliv i dag er med til at skabe vores identitet og det at lave noget, udføre noget og bruge sig selv giver i vores optik en form for tilfredsstillelse. Og så er det bare fantastisk at være med til at forme fremtidens kokke og tjenere. Det er med til at holde os skarpe på vores håndværk og faglighed konstant at blive udfordret af de unge mennesker, og det de lærer på skolebænken kontra den virkelige verden. Og så er der for Annemette og jeg også hele det menneskelige aspekt i det. Vi bliver i vores dagligdag mødt af forskellige unge mennesker, hvor der skal være plads til den enkelte og rummelighed i kraft af den kultur, vi skaber på Arnbjerg. Det er vigtigt for os at gøre en forskel for den enkelte, og det kan vi mærke vi gør.

Hos Arnbjerg har vi i dag 6 elever i gang fordelt på henholdsvis kokkeelever og tjenerelever. Vi er den arbejdsplads med flest elevpladser i Varde Kommune, og det er vi stolte af.

———-

“Arnbjerg er et helt fantastisk sted at være kokkeelev. Jeg oplever så meget goodwill, interesse og engagement i mig som menneske og elev, og jeg lærer hver dag, hvordan jeg kan blive et bedre menneske og leve mere bæredygtigt med f.eks. fokus på madspild osv.”

Lucas, kokkeelev Arnbjerg

“Hos Arnbjerg er der plads til den enkelte. Jeg behøver ikke at være en anden. Jeg kan bare være mig selv, og jeg har 100% fundet min hylde her.”            

Mikkel, tjenerelev Arnbjerg

Vores lokale fokus

Hos Arnbjerg ved vi, at bæredygtighed er komplekst, og der er mange parametre og faktorer, som spiller ind på, hvorvidt noget er bedre for klimaet end andet. Hos Arnbjerg har vi en vision om at minimere vores klimaaftryk. Derfor er vi påbegyndt en rejse mod en mere bæredygtig måde at drive hotel og restauration på. En rejse som hele tiden gør os klogere på vores handlinger og ikke mindst valg – også når det gælder vores råvarer. CO2-udledning handler langt fra kun om transport, men i ligeså høj grad om produktion og forbrug af fødevarer.

Noget af det allermest fundamentale for os er vores lokale fokus. Vi bor lige midt i Danmarks største og mest vidunderlige have, og derfor er det naturligt for os at hente størstedelen af vores råvarer hos vores lokale leverandører. Vi har blandt andet et samarbejde med Enghavegård, Varde Ådal lam og Kathrinelund. Derudover har vi en lokal samler, som finder forskellige råvarer i naturen såsom hyben, havtorn, tang, svampe m.m. Endelig dyrker og producerer vi en del af vores råvarer selv i det omfang, det er muligt, og vi sylter en del om sommeren for netop at kunne servere lokale råvarer også om vinteren.

For os handler det om at kunne give dig som gæst et lokalt, velsmagende måltid lavet på friske lokale råvarer, samtidig med at vi ønsker at minimere vores aftryk på klimaet. Derfor har vi fokus på at bruge lokalt dyrkede råvarer som er i sæson. Vi har fokus på økologisk producerede råvarer samt naturligt dyrket. For os handler det om sund fornuft, og vi vil hellere servere en dansk, dyrket tomat frem for en spansk.

Nedenfor kan du se os besøge nogle af vores lokale leverandører.